Veiholmen og Smøla

Fiskeværet Veiholmen ligger lengst nord i Smøla kommune på Nordmøre. Havet og de rike fiskefeltene i nærheten har alltid vært viktig for bosettinga her, der mange fortsatt lever av fiskeri.

I dag bor omkring 300 mennesker på Veiholmen som de siste åra har blitt et populært reisemål.

Veiholmen har ei trygg og lun båthavn, butikk, museum, to pubber\resturanter og flere overnattigssteder. Mange kommer hit for å oppleve havet, både i storm og stille. Fiskemulighetene er mange. Du kan leie båt og reise ut på egenhånd, eller du kan velge å bli med kjentmann som vet hvor de beste fiskeplassene er. Andre kommer til Veiholmen for å oppleve miljøet og atmosfæren på det gamle men fortsatt levende fiskeværet.

Smøla kommune består i tillegg til hovedøya av en stor skjærgård med flere tusen små og store øyer. Smøla er godt kjent for gulrotdyrking, myrlandskapet, en av Nordeuropas største vindmølleparker og et rikt dyre og fugleliv.

Mange synes det er spennende å oppleve den majestetiske havørnen som du ofte kan se i skjærgården rundt øya, eller å fiske i mange av innsjøene på selve Smøla. Skjærgården passer fint for kanoer og kajakker, vannsport, dykking og fisketurer.

Smøla er også perfekt for sykkelturisme, øya er nemlig nesten helt flat og de få motbakkene som finnes er ikke av det tyngste slaget.
Mer informasjon om Veiholmen og Smøla finner du på


E-post: post@nektondiving.no - Telefon: 950 68 317