Dykkesteder

Kysten av Nordvestlandet betegnes som det beste området for dykking i Norge. Barsk og variert natur og et rikt plante, dyre og fiskeliv i havet gjør kysten fra Averøy mot Kristiansund, Smøla, Hitra og Frøya viden kjent i dykkemiljøet.

Vi holder til på fiskeværet Veiholmen ytterst mot havet, dette gir oss mange spennende muligheter i nærmiljøet, men det finnes også mange spennende dykkemål i distriktet rundt. De fleste dykkestedene vi besøker finnes i nærheten av Veiholmen og Smøla, men vi tar også lengre dagsturer til Kristiansund, Aure, Frøya og Hitra.

Det spesielle med Veiholmen og Smøla er det enorme området med dykkedybder fra 0 til 40 meter. Her vil både nybegynneren og den erfarne dykkeren få fantastiske opplevelser. I tillegg ligger gruntvannsområdet Remman ti minutters båttur nordvest for Veiholmen. Dette området egner seg veldig godt til fangstdykk med sin frodige tareskog og kritthvite sand.

Dessverre får du ikke de beste vrakdykkene på Smøla. Selv om det er mange båter som har gått ned Smølas store og utfordrende skjærgård blir de fleste vrakene raskt ødelagt av de tøffe værforholdene. Vi har likevel noen båtvrak innen rekkevidde som kan besøkes.

Naturen rundt dykkesenteret er variert og vi kan etter ønske tilby opplevelser i kraftig tareskog, fantastiske dykk i trange kløfter, strømdykk, spennende vegger, små huler og grotter og store jaktmuligheter med både fisk og skjell.

Velg "Video og bilder" i menyen til venstre for å se mer fra noen av dykkeplassene vi ofte besøker.


E-post: post@nektondiving.no - Telefon: 950 68 317